cropped-WhatsApp-Image-2018-04-13-at-17.16.01-1.jpeg

vrijdag 13 januari

Omdat we woensdag goed voorbereid hadden konden we vandaag heel makkelijk het bouwbed in elkaar zetten.
Door dat het op zetten zo rap ging hadden we nog genoeg tijd om de bouw mallen op de cnc machine uit te vrezen.
Wiebe heeft alle bestanden gemaakt zo dat de machine ze kon lezen, en Job heeft zich met het vrezen bezig gehouden terwijl Daan het interieur in de computer aan het tekenen was. Bij het vrezen van de mallen hebben we er gaten in gevreesd zo dat we de gangen goed kunnen klemmen.  We hebben een tijdje beter achtergelopen omdat de keuzen van de boot zo lang heeft geduurd maar door vandaag hebben we een hele grote in haal slag gemaakt!

cropped-WhatsApp-Image-2018-04-13-at-17.16.01-1.jpeg

woensdag 11 januari

Wij hopen dat iedereen een fijne kerst en een goede jaarwisseling heeft gehad!

Vandaag zijn wij weer begonnen aan de voorbereiding van de boot.
We zijn gestart met het maken van het bouwbed.
We hebben half hout verbinding gemaakt in  de tussen liggers en de lange balken hebben we verlengt naar 6,5 meter.
Omdat wij alleen woensdags ochtend les hebben in het botenbouw lokaal hebben wij hem niet af kunnen maken maar wel de hele opstart voor berijd zo dat we vrijdag kunnen knallen!

 

cropped-WhatsApp-Image-2018-04-13-at-17.16.01-1.jpeg

VRIJDAG 2 DECEMBER

sNa dat Woensdag het basis raster getekend was konden we nu beginnen met het tekenen van de lijnen van de boot. We begonnen met het uitzetten van de zeeglijn. deze was niet zo maar strokend te krijgen toch een foutje in de table of offsets? toen de zeeg er strokend opstond zijn Job en Wiebe de kiel en de voor steven gaan tekenen en Daan is de boot in Rhinoseros afgaan maken en daar de bouwspanten teken voor de CNC frees. De voorsteven klopte goed, het was mooi dat we de voorsteven hadden aan de hand van de tekening konden we later beginnen aan de mal voor het lamineren van de voorsteven. Daarna hebben we het boven aanzicht uitgezet en de chine (de Knik) van boven- en zijkant gezien.

 

cropped-WhatsApp-Image-2018-04-13-at-17.16.01-1.jpeg

WOENSDAG 30 NOVEMBER

Vandaag zijn we begonnen aan de 1 op 1 tekening. De 1 op 1 tekening is op ware grote en geeft de mogelijkheid om al je maten over te kunnen nemen voor de bouw. Daar naast kan je vaak al goed zien of de het allemaal strokende lijnen zijn. Om aan de lengte van 6,7 meter te komen hebben we drie Mdf platen aan elkaar gemaakt. Het begin is getekend, vrijdag zullen we knallen om er voor te zorgen dat hij al zo goed als af is.

daan