dinsdag 28 februari (update)

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we het harde praktijkwerk even stilgelegd om jullie weer op de hoogte te brengen van de afgelopen anderhalve maand.
afgelopen tijd zijn we erg druk geweest met het opbouwen van de mallen op het bouwbed. We hebben ze vast gezet met knieën(zie foto). Voor de afstand hebben we afstand latjes  gemaakt met de juiste afstand (zie foto).

Toen de mallen perfect stonden zijn we aan de gang gegaan met de binnen kiel en de chine.

Voor de binnen kiel hebben we 2 mahonie balken gebruikt. De eerste blak hebben we op de mallen vast geschroefd. Daarna hebben we de plek van de voorsteven bepaalt. In de voorsteven moesten we een groef maken zodat het plaat materiaal in de voorsteven bevestigt kan worden.  Terwijl Daan druk bezig was met de groef in de voorsteven(zie foto) zijn Wiebe en ik bezig gegaan met de chine.

 

De chine is het punt waar de knik in de romp van de boot zit(zie foto).

Ook de chine hebben we opgebouwd uit 2 mahonie latten zo dat het beter kan buigen. Toen we de binnen kiel en de chine vast hadden zitten konden we gaan verlijmen met epoxy. Na het verlijmen hebben we aan de  chine en binnen kiel een puntje geschaafd.

Deze week Zijn we begonnen met het maken van mallen voor de gangen en de punt van de boot(zie foto)

 

Dit is de boot tot nu toe! Of we op schema liggen? JA zeker!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *