over ons

Hallo,

Ik ben Job Tolman geboren op 25-07-1997, geboren in ZuidOostBeemster.  Ik zit nu in mijn derde leerjaar op het Hout- en Meubileringscollege niveau 4 en heb gekozen voor de specialisatie botenbouw.  Ik speel hockey bij MHCP waar ik veel plezier uit haal. Al van kleins af aan ben ik bezig met dingetjes timmeren, daarom leek me het HMC wel bij mij passen.  Ik vind de opleiding leuk omdat het zo veel praktijk uren heeft en je ideeën de vrije loop kan geven. Ik wil al heel lang graag een boot en wat is nou mooier dan hem zelf te gaan bouwen met 2 goede vrienden, dat is ook meteen de reden waar om ik deze specialisatie heb gekozen. Informatie over mijn werk ervaring of contact gegevens vind u op mijn cv hier onder

cv-job-tolman

foto van Wiebe van der Werf.

Ik ben Wiebe van der Werf op 30-07-1995 geboren in Amsterdam. Op dit moment volg ik de opleiding meubelmaken/(scheeps)interieurbouwer bol 4 specialisatie botenbouw op het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam. Dit jaar is de specialisatie gestart en ik heb erg veel zin in het project dat we zijn gestart. Na heel wat jaren zeilen was het wel even slikken geen zeilboot maar heb er erg veel zin en vind het een erg gave boot!

Mijn naam is Daan Overmars en ik ben derde jaars student aan het Hout en- Meubilerings college.
Mijn passie voor meubelmaken en scheepsbouw is begonnen toen ik op 17 jarige leeftijd een bar in mijn tuin bouwde.
Voor mij werd het meteen duidelijk dat het Hmc de school was waar ik naar toe wou.
Tot op heden heb ik erg leuke project mogen maken in de praktijk zoals: een horloge kistje, tafel, kast en traditionele stoel.
Momenteel zijn wij bezig met een boot genaamd ‘ninigret’ wat een super gaaf project is.
De diversiteit hier aan is zeer leerzaam. Je leert niet alleen het bouwen van een boot, maar ook het ontwikkelen en alles wat daarbij komt kijken.

De keuze ‘scheep-interieurbouw’ werd mij duidelijk toen ik mijn eerste stage bij Wooden classics liep en passie voor boten en hout.
kortom houten boten zijn prachtig en ik werk met veel plezier aan dit project!